{ "title": "Yüzde Yanma ve Kızarıklık", "image": "https://www.yanma.gen.tr/images/yuzde-yanma-ve-kizariklik.jpg", "date": "21.01.2024 14:59:58", "author": "İsmail Sarışen", "article": [ { "article": "Yüzde yanma ve kızarıklık, önceleri yüz kızarıklığı sağlık göstergesi olmakla birlikte günümüz de önemli kozmetik sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüzdeki ani kızarmalar kan akımındaki değişimler sonucu çeşitli nedenlere dayanmaktadır. Deride oluşan kızarıklığa yanma hissi de eşlik edebilir. Kızarıklık genellikle yüz, boyun, kollar ve göğsün üst kısımlarında görülmektedir. Yüzdeki kızarıklık birçok nedenden ötürü olabilir. Kadınlar açısından ilk bakışta güzel bir görüntü oluşturuyor olabilir fakat bu o kadar da iyi bir durum olmayabilir. Yüzde yanma veya kızarma, solaryum gibi işlemler sonucunda bronzlaşma hem sağlık açısından hem de vücut yapısı bakımından olumsuzluk teşkil edebilmektedir. Sağlıksız ve dengesiz beslenmekte olan kişilerde yüzde yanma ve kızarıklık daha fazla olabilmektedir. Özellikle yapılan araştırmalara göre yağlı ve aşırı baharatlı yiyecekler tüketen kişilerde daha fazla yanma ve kızarıklık görüldüğü sonucuna varılmıştır. Fazla alkol ve sigara tüketen kişilerde yoğun halde görülmektedir. Özellikle alkol vücuttaki damarların genişlemesine neden olduğundan dolayı kızarıklık daha fazla olmaktadır. Yüzdeki kızarıklıklar ani ataklar halinde veya sürekli şekilde olabilir.

Yüzde yanma ve kızarıklık neden olur?
Yüzde oluşan yanma ve kızarıklıklar, vücuttaki sinir bölgelerine alınan hasarlarla doğrudan ilgilidir. Sinir bölgelerine doğrudan fiziksel olarak yapılan hasarlar veya çeşitli hastalıklardan kaynaklı baskılardan dolayı oluşan hasarlar sebebiyle, yüz bölgesinden yanma ve kızarıklıklara sebep olabilmektedir. Şeker hastalığı, nöropati, diyabetik nöropati gibi sinirsel hastalıklar nedeni ile yüzde reaksiyon göstererek yanma ve kızarıklıklara sebebiyet verebilirler. Yüzde oluşan bu haller sinirsel hastalıkların habercisi olabilirler.

Yüzde oluşan yanma ve kızarıklık, birçok nedenden dolayı oluşabileceği için hemen hekime başvurulmalıdır. Uzmanlar tarafından yapılan tanı ve tetkiklerden sonra uygun tedavi yöntemi ile bu durumdan kurtulabilirsiniz.
" } ] }