{ "title": "İdrarda Yanma Nasıl Geçer", "image": "https://www.yanma.gen.tr/images/idrarda-yanma-nasil-gecer.jpg", "date": "21.01.2024 07:58:14", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İdrarda yanma nasıl geçer, idrarda yanma sorunu genellikle sistit, idrar yolu enfeksiyonu gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklarda uygulanan tıbbi tedaviyi hızlandırmak, idrarda yanma sorununun hafiflemesi açısından evde uygulanan yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu sorun genellikle kadınları etkilemektedir. İdrarda yanma etkisi yanında koku, akıntı, halsizlik, yorgunluk gibi sorunlarda yaşanır. Bunlardan daha kolay kurtulmak için vereceğimiz doğal kürleri uygulayabilirsiniz.

İdrarda yanma nasıl geçer, neler yapılmalı?

Öncelikle idrarda yanma sorunu olanlar bol miktarda su içmelidir. Bu sayede idrarla birlikte idrar yollarındaki bakterileri daha kolay dışarıya atabilirsiniz. Su böbreklerinizi de daha sağlıklı çalıştıracak ve bakterilerin olumsuz etkisini kolayca vücudunuzdan atacaksınız.

Kızılcık suyu içeriğindeki hippürik asit sayesinde, idrardaki asitlik derecesini arttırır. Bu bakterilerin mesaneye yapışmasına engel olur. Bu yüzden günde 2-4 bardak kızılcık suyu içebilirsiniz. Her geçen gün idrarda yanma sorununun azaldığını hissedeceksiniz.

Bir çalı bitkisi olan ve yapraklarını dökmeyen ayı üzümü ile hazırlayacağınız çayı idrar yanması için içebilirsiniz. Ancak etkisini gördükten sonra çayı içmeyi bırakmalısınız. Çünkü uzun süreli kullanımda yan etkileri olabilir. Ayrıca gebe kadınlar içinde önerilmemektedir. Bitkinin rahim kasılmalarına neden olma riski vardır. En doğrusu idrar yanması için ayı üzümü çayını uzmana danışarak kullanmanızdır.

İdrar yanması sorunu olanların C vitamini alımına dikkat etmesi gerekir. Bu süreçte C vitamini içeren besinlere ağırlık vermeleri gerekir. Bu bakterilerin çoğalmasını önler. Eğer ishal etkisi görürseniz, C vitamini içeren besinleri mutlaka azaltmalısınız.

Mesaneye günde 1-2 defa bergamot, papatya, sandal ağacı, çay ağacı, çam yağı kullanarak masaj yapabilirsiniz. Bu yağları banyoda suyun içine de ilave edebilirsiniz. Enfeksiyonu önleyici bu tedbir sayesinde idrarda yanma sorununu daha kolay aşacaksınız.

İdrar yanması bir enfeksiyonun sonucunda ortaya çıkar. Bu durumda alt karın bölgesine bezle sardığınız içinde sıcak su olan bir şişeyi bir süre tutabilirsiniz. Yanma devam ederken gazlı içeceklerden, alkolden ve kafeinli içeceklerden de uzak kalmalısınız. Bunlar tedavinizi geciktirici etkiler yapar. Yapacağınız çabalar bir anda boşa gidebilir.

Yaban mersiniyle, çay üzümü mesanede bakterilerin tutunmasına engel olan bitkilerdir. Üstelik mükemmel bir idrar söktürücü etkileri vardır. Doğal antibiyotik olarak kabul edilirler. Günde 2-3 defa bu bitkilerle hazırlanan çayı tüketerek idrarda yanma sorununa doğal yollardan çare bulabilirsiniz.

İdrar söktürücü etkisiyle huş ağacı yaprakları da idrar yanmasına iyi gelir. Böbreklerdeki iltihaplanmayı önler. Bunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Yarım avuç kadar huş ağacı yapraklarını 2-3 su bardağı sıcak suda demleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Günlük olarak çayınızı taze hazırlamanızı tavsiye ederiz.

5 su bardağı suyun içinde 2 tatlı kaşığı hatmi çiçeğini 1 gün süreyle bekletin. Bunu ertesi gün süzerek içebilirsiniz. İdrar yanması problemi için oldukça etkili bir içecektir. 2-3 gün bu suyu içebilirsiniz.

Her zaman kolayca bulabileceğiniz karpuzun suyu da idrar yanması için oldukça etkilidir. Ayrıca maydanoz, havuç ve salatalık suyunu ister karıştırarak, isterseniz tek olarak idrar yanmasında içebilirsiniz. Bu sebzeleri çiğ olarak da tüketebilirsiniz.

Pazı ve lahana sebzelerini de haşlayarak idrar yanması için içebilirsiniz. Hem idrar söktürücü hem de idrar yanmasına iyi gelen doğal besinlerdir. İdrarda yanma için bu bitkileri sebze gibi de yiyebilirsiniz.

İdrarda yanma için tercih edeceğiniz bitkisel kürler herkeste farklı etkiler yapabilir. Ancak sonuçta sorununuza çare bulacaksınız. Bu arada tıbbi tedavilerinizi de aksatmamalısınız. Hangi bitkisel karışımı kullanırsanız kullanın mutlaka doktorunuza ya da bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz. Özellikle hamile ve emziren kadınlar, çocuklar buna daha fazla dikkat etmelidir.
" } ] }