{ "title": "Burun Yanması", "image": "https://www.yanma.gen.tr/images/burun-yanmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:48:37", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Burun yanması, belli bir sebepten dolayı burun içinde bir yanma hissinin oluşmasına verilen addır. Burun içinde bir yanma hissinin oluşması ile burun içinde kaşıntı oluşmaya başlar. Bu durumla birlikte kişi nefes alıp verme olayında da zorluk yaşar. Bu tür belirtileri n yanı sıra üst solunum yolları ile nefes alıp verme olayı olurken burun içindeki yanma hissi ile başta ağrı gibi belirtilerde kendini göstermeye başlayabilir. Burun yanması olayı kişinin hareketlerinde zorluk yaşamasına, nefes alıp vermede sorunlar yaşamasına da neden olabilir. Burun yanması hissi ortaya çıkmaya başladığı zaman vakit kaybetmeden bir doktor müdahalesi altında uygun testler ve tetkikler yapılıp ona göre tedavi edilmelidir. Eğer uygun olan tedavi ve ilaç kullanılmaz ise burun yanması hissi daha da artarak başka rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Burun yanması ortaya çıkmaya başladığı zaman kişide hapşırma, burun ve geniz kaşıntısı, öksürme, burun akıntısı, baş ağrısı ve geniz de yanma gibi bazı belirtilerde ortaya çıkmaya başlayabilir. Kişi bu rahatsızlıklar ile uyku problemi yaşarlar ve uyumaya başlarken nefes almada zorluklar yaşayabilirler. Bu tür rahatsızlıklar eğer herhangi bir önlem alınmazsa daha artar ve ileride istenmeyen hastalıklara sebep olabilir. Ancak burun yanması bazen bazı hastalıkların yan belirtisi olarak kendini göstermeye başlayabilir. Eğer hu belirti ortaya çıkmaya başladığı zaman bir önlem alınmazsa hastalık artarak kötü durumların oluşmasına neden olabilir. Burun yanması hissinin ortaya çıkmaya başlamasından birçok sebep ve etken bu duruma neden olabilir.

Burun yanması sebepleri nelerdir?
Yukarıda saymış olduğumuz tüm etkenler ve sebepler burun yanması sorununu ortaya çıkarır. Burun yanması olayı ortaya çıkmaya başladığı zaman kişi vakit kaybetmeden en yakın hastaneye giderek bu rahatsızlığın sebebini araştırır. Burun yanması rahatsızlığı ne için ortaya çıktıysa gerekli olan tedavi yöntemi de ona göre uygulanmalıdır. Kişi tozlu ve dumanlı ortamlardan uzak durarak kendini bu rahatsızlığa karşı koruyabilir. Bu durumun yanı sıra sigara içmekte bu durumu tetikleyen ve ortaya çıkmasına neden olan durumların başındadır. Bu durumun ortaya çıkmasına engel olmak için kişi sigara içmeyi bırakmalı ve sigara içilen ortamdan uzak durmaya özen göstermelidir. Doktorun vermiş olduğu burun spreyi ya da benzer alerji ilaçlarını düzenli ve düzgün bir şekilde kullanmaya özen göstermelidir. Burun yanması bazı hastalıkların yani sinüzit ve benzer hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabileceği için bu tür hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmak ve bu hastalıkların daha ileri düzeye çıkmasına engel olmak için gerekli olan tedbirleri almalıdırlar. Eğer bu durum ortaya çıkmaya başladığı zaman herhangi bir önlem alınmazsa kişi daha zor günler yaşar ve artık bazı tedavi yöntemlerinin uygulanması için geç kalınmış olabilir.
" } ] }